Casa El Moi

Casa El Moi

Tomta ble valgt i samarbeid mellom oppdragsgiver og arkitekt, og det åpne landskapet og naturen legger til rette for en fritidsbolig som står som et motstykke til det urbane Santiago hvor oppdragsgiveren bor til daglig.

Tomten grenser til to bekker som lager en naturlig avgrensning på hver side. På toppen av en grønn bakke ligger et lite platå, som i sin tid var hvilested for beitende dyr. Navnet «Moi» stammer fra navnet «Molle», som er det eneste treet som vokser i området. På selve platået er det en ”Molle” som huset er bygd rundt.

Den topografiske situasjonen organiserer og påvirker formen og nivåene til huset. Huset og fundamentet er bygd etter terrenget, slik at så mye av den eksisterende vegetasjonen og terrenget beholdes. Fundamentet til huset er synlig i relasjonen mellom inne og ute, hvor de indre korridorene viser seg i det ytre som terrasse og gangbroer.

På grunn av uregelmessigheten i terrenget på platået ble det definert en akse fra øst til vest. Forholdet mellom daglige aktiviteter og sollyset  definerer plasseringen av de ulike områdene og oppholdsrommene. Sollyset mot nord sammenfaller med full panoramautsikt.

Huset har to hoveddeler, der en terrasse skiller fellesarealer og private arealer. Terrassen genererer ankomsten til boligen, og danner en avgrensning til badebassenget med skjermvegg for vind og vegetasjon.

Konstruksjonen er basert på stendervegger og bjelkelagsgulv med standardlengde på 3 meter og dens varianter i bredde og høyde, noe som optimaliserer bruken av materialet.  Det er brukt tre, betong, stål og glass i sitt naturlige uttrykk for å identifisere, ikke bare rom og områder, men hvordan huset ble bygget.

FRITIDSBOLIG PÅ LANDET

Sted  Algarrobo, Las Dichas, Chile
Area
l  ca. 135 m² BRA
Tomt  ca. 62.863 m²
Status  2. etappe avsluttet 2009, 3. etappe 2012.
Oppdragsgiver  Rebeca Sanhueza og César Carreño
Prosjektleder/ arkitekt  Sacha Sinkovich Sereño
Type prosjekt  Fritidsbolig

Foto/Ill.: S. Sinkovich Sereño
Foto og illustrasjoner  av  S. Sinkovich Sereño