Kiellands Hus, næring

KIELLANDS HUS – NÆRING

Kiellands Hus er et nærsenter beliggende i krysset Waldemar Thranes gate / Uelands gate, med den opprustede, grønne parken Alexander Kiellands plass som nærmeste nabo.

I området rundt Alexander Kiellands plass har det de siste årene blitt bygget mange nye boliger. Parken har også fått et betydelig ansiktsløft. Kiellands Hus er blitt et naturlig knutepunkt i nærområdet .

Med poeten og visesangeren Lillebjørn Nilsen som trekkplaster ble Kiellands Hus åpnet sommeren 2006. Det er ca. 9 butikker og kaféer, en stor matbutikk og et parkeringsanlegg i kjelleren med mer enn 150 parkeringsplasser. På gateplan er det  en stor bensinstasjon med vaskehall.

Totalarealet for Kielland Hus er ca. 30 000 kvadratmeter. Av dette utgjør næringslokalene ca. 6400 m2, og bensinstasjonen ca. 2700 m2.

Forretningssenteret har inngang fra Alexander Kiellands plass, med butikkene samlet omkring et ovalt åpent rom, dels på gateplan og dels i underetasje. Løsningen gir et lyst og vennlig interiør, med dagslyset som faller inn via første etasje og ned i den åpne vestibylen i underetasjen.

Oppdraget har omfattet byggesaks- og plangjennomføring overfor myndighetene, detaljprosjektering av næringsdel, bensinstasjon og boliger, samt utarbeidelse av skiltplan og profilering for forretningssenteret.

NÆRING OG BOLIG

Sted Alexander Kiellands plass, Oslo
Areal ca. 13.400 m2 næring
Byggetid Ferdigstilt 2007
Oppdragsgiver BundeBygg AS
Type prosjekt Byggesak, omregulering, Profil- og skiltplan med logo

KiellandsHus, næring
Fasade og innvendige bilder av næringsdelen