Jaktlia

Jaktlia

Felix Arkitekter ble invitert til konkurranse om nye boliger i Bærum kommune. Tomta ligger på et platå over Grini Næringspark med fritt utsyn mot Kolsås. Vi valgte å trekke bebyggelsen lengst mulig vekk fra skrenten ned mot industriområdet, slik at bebyggelsen åpner seg mot landskapet. Vestvendt orientering gir gode solforhold både ute og inne og utsikt for alle leilighetene.

Bebyggelsen består av et sammenhengende volum i 3 etasjer satt sammen av byggeklosser med horisontale og vertikale forskyvninger. Den horisontale og vertikale forskyvningen av volumene gir spill i fasaden med lys og skygger, og gir varierte og gode uterom med private terrasser og vestvendt fellesareal. En slags mellomting mellom rekkehus og blokk: man har alle fordelene med å bo i blokk, for eksempel ved at det er direkte adkomst fra garasjekjeller til leilighet, samtidig som man får følelsen av å bo i hus med skjermede uteplasser og fritt utsyn.

Leilighetene var tenkt for de som flytter fra villa i området omkring. Leilighetsfordelingen skisserer en overvekt av 3-roms leiligheter med gjennomsnittsstørrelse på 100 m2. De største 3-roms leilighetene har mulighet for et ekstra soverom. De fleste 4-roms leilighetene går over to plan og har dobbel tak- og vindushøyde i oppholdsrom med soverom på hems. På “galleriet” er utsikten kunstverket.

STORE & LYSE LEILIGHETER

Sted  Bærum
Tomteareal  ca. 7.600 m²
Status  Skisse
Oppdragsgiver  Backe Prosjekt
Type prosjekt  Konkurranse

Jaktlia
3D: Felix Arkiteter Chile