Kiellands Hus, bolig

Kiellands Hus

Alexander Kiellands plass ligger ved krysset Waldemar Thranes gate / Uelands gate, ikke langt fra Akerselva som er den gamle grensen mellom øst og vest i Oslo. Her ligger Kiellands Hus, med den opprustede, grønne parken som nærmeste nabo. Navnet Kiellands Hus henspiller selvfølgelig på den berømte forfatteren og hans tilknytning til handelshusene i gamle Stavanger.

Boligprosjektet er i 6 etasjer med 226 boliger, som varierer fra 1-roms til 4-roms. Den inntrukne toppetasjen gir plass til store private og felles takterrasser, som supplerer utearealene i det skjermede gårdsrommet. Forretningssenteret har inngang fra Alexander Kiellands plass, hvor butikkene er samlet omkring et ovalt åpent rom, dels på gateplan og dels i underetasje. I tillegg rommer prosjektet en stor, overbygd bensinstasjon. Under bygget ligger en felles parkeringskjeller med over 150 bilplasser.

Bygget er i hovedsak oppført med bærende betongkonstruksjoner. Over bensinstasjonen hvor det var krav om større søylefrie områder, ble det benyttet hulldekker med 15 m spenn.

Spesielle krav i reguleringsbestemmelsene resulterte i at leilighetene mot hovedgatene fikk inntrukne vinterhager som gir en lyd- og varmeisolerende overgangssone. På utsatte punkter ble det benyttet doble vinduer for å tilfredsstille lydisolasjonskravene.

Hovedmaterialet utvendig er tegl i ulike farger, supplert med pussede flater og inntrukne glasspartier som bryter opp det store kvartalet i mindre seksjoner.

Oppdraget har omfattet byggesaks- og plangjennomføring overfor myndighetene, detaljprosjektering av næringsdel, bensinstasjon og boliger, samt utarbeidelse av skiltplan og profilering for forretningssenteret.

226 BOLIGER OG NÆRING

Sted Oslo
Areal  31000 m² BTA
Byggetid  Ferdigstilt 2007
Oppdragsgiver  BundeBygg AS
Type prosjekt  Byggesak, omregulering, Profil- og skiltplan med logo

Kiellands Hus, bolig
Foto: Felix Arkitekter AS. Illustrasjon: Sjur M. Moe.